Fera's  Bright Site
www.fera.nl

 

 

Reiki - oefening 3:

Een zelfbeschermingsoefening:

Heb je het gevoel dat je teveel van anderen overneemt of dat je wat extra bescherming nodig hebt, dan is deze oefening een heel simpele en goede manier om jezelf te beschermen en te reinigen.

In het begin is het het beste om de oefening heel bewust uit te voeren. Als je het een tijdje doet zal het automatisch gaan wanneer het nodig is.

De oefening:
Ga ergens zitten waar je niet gestoord wordt, een kwartier zou genoeg moeten zijn voor deze oefening, maar langer mag ook. Zeker in het begin.

Zet je voeten plat op de grond en leg je handen op je dijen. Sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling.

Visualiseer een lichtbol boven je hoofd en laat een straaltje licht naar je hoofd vertrekken. Laat dit straaltje langs je ruggengraat naar je stuitje en zo naar het middelpunt van de aarde lopen. Neem hiervoor ruim de tijd.

Wanneer dit straaltje het middelpunt bereikt heeft laat je het terugkomen naar je beide voeten om zo langs de voorkant van je lichaam terug naar de lichtbol boven je hoofd te keren. Laat de energie op deze manier zo lang stromen tot je voelt dat je rustig wordt en blijf zo een tijdje zitten.

Visualiseer dan spiegels rondom jou met de spiegelende kant naar buiten gericht, tracht ze een tijdje daar te houden. Heb je moeite met visualiseren, weet dan dat ze daar zijn, je hoeft ze niet echt te zien.

Het zal alleen mensen aantrekken die het goed met je voorhebben.

Voel je dat het voldoende voor je is, sluit dan rustig af zoals je gewend bent.
De Gassho-houding is een mooie manier om mee af te sluiten. Wees dankbaar.

 

 

Je mag deze oefening uitprinten als je hem wilt bewaren voor vaker gebruik.

 


terug naar Reiki-oefeningen op Fera's Homepage
of sluit dit venster